Росія полює на ракети Storm Shadow і бомбардувальники Су-24 в Україні, — FT

Росія влаштувала полювання на ракети Storm Shadow і бомбардувальники Су-24, — FT

Росія посилила ракетні атаки на західні регіони України, оскільки має на меті позбавити Сили оборони можливості запускати з бомбардувальників Су-24 крилаті ракети середньої дальності Storm Shadow.

Про це пише британське видання Financial Times у статті "Військовий брифінг: Росія полює на західні ракетні запаси України".

У статті зазначається, що Сили оборони та їхні союзники розглядають ці удари як частину спроби зруйнувати українські злітно-посадкові смуги та парк бомбардувальників.

"Щоб уникнути враження ракетами та дронами, українські авіатори постійно перебазують критично важливе озброєння та кваліфікований персонал, а льотчики курсують в Україні десятками авіабаз та комерційних аеропортів", - йдеться у статті.

Видання наводить коментар екскомандувача армії США в Європі, генерала Фредеріка Бена Ходжеса: "Просто зараз ми маємо завантажити ATACMS, Taurus, більше Storm Shadows та інші системи великої дальності на транспортні літаки C17, і якнайшвидше доставити їх в Україну".

Ходжес виступає за термінові поставки ЗСУ далекобійних ракет, оскільки, на його переконання, росія "відчайдушно" хоче, щоб ЗСУ не отримали додаткові та нові можливості завдавати ударів по базах рф у Криму.

"Росіяни знають, що вони надзвичайно вразливі. І найгірше, що з ними може статися, — це отримання Україною можливості почати регулярно і точно завдавати ударів по базі Чорноморського флоту в Севастополі, авіабазах та логістичних вузлах", - сказав Ходжес.

Читайте також: Масований ракетний обстріл України: які міста постраждали, що відомо про загиблих і руйнування (ФОТО)

Нагадаємо, в уряді і парламенті ФРН досі немає одностайного рішення щодо відправки далекобійних ракет Taurus Україні. Німецькі ЗМІ пишуть, що переговори тривають, але уряд ФРН поки блокує ухвалення рішення.

У Пентагоні уникають відповіді на питання про надання Україні далекобійних ракет ATACMS, але заявляють, що президент США Джо Байден дав "зелене світло" щодо навчань українців на F-16.