Сєвєродончанам нагадують: триває голосування щодо перейменування

Сєвєродончанам нагадують: триває голосування щодо перейменування

Голосування щодо перейменування Сєвєродонецька та вулиць триває до 24 грудня 2023 року.

Про це повідомила начальник відділу культури Сєвєродонецької МВА Тетяна Грачова.

Вона зауважила, що для голосування створили дві різні гугл-форми:

Нагадаємо, Нацкомісія зі стандартів державної мови 22 червня 2023 року схвалила перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендувала їх перейменувати.

Зміна назви Сєвєродонецька викликала реакцію у містян, які закликали не перейменовувати місто й населені пункти, що його оточують. Про це вони писали у соцмережах.

Керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко влітку казав, що питанню щодо перейменування Сєвєродонецька необхідне додаткове опрацювання.

Після начальник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк повідомив, що адміністрація планує запустити масштабне опитування щодо варіантів перейменування Сєвєродонецька.

“Сєвєродонецьк онлайн” писав з цього приводу такий матеріал: Громадські слухання, петиція чи прийняття. Як вирішуватиметься питання перейменування Сєвєродонецька.

Наприкінці листопада Сєвєродонецька міська військова адміністрація повідомила про початок громадського обговорення щодо найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки на території Сєвєродонецької міської територіальної громади.

Свою думку стосовно перейменування вулиць Сєвєродонецька висловив відомий сєвєродонецький поет та журналіст Семен Перцовський.