Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

“Більшість хвороб через те, що ми не дотримуємося здорового харчування, фізичної активності та повноцінного сну”: неврологиня, психотерапевтка з Сєвєродонецька

Наші люди: Ганна Чередниченко – неврологиня, психотерапевтка, амбасадорка MIC HELSI та авторка онлайн-курсу "Міцні нерви". За плечима лікарки понад 20 років роботи у медицині, зокрема, на керівних посадах у Біловодську та Сєвєродонецьку.
"Сєвєродонецьк онлайн" поспілкувався з Ганною Чередниченко про події від 24 лютого, невдалі спроби евакуюватися з міста, перебування за кордоном, довгоочікуване повернення на Батьківщину та до справи. Також дізнався, що є першими "дзвіночками" для звернення до лікаря, як залишатися здоровим ментально, попередити інсульт і бути в ресурсі.

“Наше місто має магічну силу любові” - письменниця Світлана Талан закликала сєвєродончан до спільного написання книги спогадів

Гордість Луганщини: Світлана Талан — почесна громадянка Сєвєродонецька, членкиня Національної спілки письменників України та володарка відзнаки «Золотий письменник України». У своїй творчості пані Світлана часто надихається людьми та подіями рідного краю. Книгами Талан зачитуються, обговорюють та чекають на новинки. Нещодавно жінка на своїй сторінці у фейсбук оголосила, що працює над новим важливим матеріалом. "До уваги сєвєродончан! Ми любимо своє місто, сумуємо за ним, бо там лишилася частинка нашого життя та серця. Але те, що ми пережили, починаючи з 24.02.2022 року, мають знати й інші українці. Тому, поки всі події до дрібниць не стерла наша пам'ять, пропоную написати спільну художню книгу. Про історію нашого Сєвєродонецька мають знати у кожному куточку нашої країни. Це потрібно не лише нам, а ще й наступному поколінню!” Ми поговорили з відомою землячкою та з’ясував, як виникла така ідея та як можна приєднатися до створення спільнотвору.

Історія полеглого Героя України з Лисичанська, підрозділ якого в останньому бою знищив 18 вагнерівців

Гордість Луганщини: Майбутній Герой України Артем Попов народився у Лисичанську 24 грудня 1986 року. Зі школи займався академічним веслуванням і захоплювався електронікою, а ще співав та писав вірші, більшість з яких не вдалося зберегти через війну.
Артем Попов добровольцем пішов до лав Збройних Сил України у листопаді 2015 року. З серпня 2019 долучився до Луганського загону, служив у відділі прикордонної служби «Золоте», де і зустрів повномасштабне вторгнення. В останньому бою підрозділ, в якому був Артем, пішов на штурм та знищив 18 вагнерівців. Про його військовий шлях, вірші для дружини та службу читайте у матеріалі до річниці загибелі Артема.

Для Сєвєродонецької 53 ОМБР передали станцію управління FPV-дронами на Авдіївку за майже 100 тис. грн


Допомога: Завдяки допомозі волонтера Браяна Мілаковського вдалося реалізувати новий проєкт – зокрема, змонтували нову станцію управління FPV-дронами для Сєвєродонецької 53 ОМБР. Вона працюватиме на Авдіївському напрямку. Подробиці нашій редакції повідомив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

Згенероване майбутнє. Чим небезпечний штучний інтелект

Аналітика: Сьогодні люди по всьому світові активно цікавляться здобутками новітніх технологій, таких, як штучний інтелект (ШІ). Нещодавно компанія OpenAI надала безплатний доступ до свого чат-бота ChatGPT, що зробило цей інструмент доступним для безлічі інтернет-користувачів. Але чи є ця, здавалося б безпечна, акція такою насправді? Згідно з дослідженням аналітичного центру NewsGuard, які провели у січні 2023-го року, з’ясувалося, що популярний чат-бот ChatGPT може генерувати тексти, що розкручують вже наявні конспірологічні теорії та додають їх у контекст реальних подій. Також за допомогою цього бота можна генерувати дезінформаційні повідомлення. “Сєвєродонецьк онлайн” проаналізував, яку небезпеку несе новітній застосунок та як проти українців вже його використовує кремль.