Для питань на тему “дистанційки” та освіти дітей-ВПО МОН запустило гарячу лінію

Для питань на тему “дистанційки” та освіти дітей-ВПО МОН запустило гарячу лінію

Міністерство освіти та науки України запустило гарячу лінію “Школа офлайн”.

Про це йдеться на сторінці міністерства у Facebook.

Зазначається, що за номером гарячої лінії батьки, школярі, освітяни, управлінці, представники місцевого самоврядування та громадських організацій зможуть отримати інформацію про політику “Школа офлайн” та дізнатися, що зміниться в навчанні.

“Форми навчання у новому році, освіта переміщених дітей і тих, що перебувають за кордоном, дистанційка, навчання на ТОТ, можливості для вчителів: про ці та інші теми можна буде детально дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію”, - йдеться у повідомленні.

Щоб зв'язатися з оператором, треба набрати номер 1545 та обрати кнопку “5”.

Розклад роботи: пн-чт: 9:00-17:00, пт: 9:00-16:00.

Більше про "Школу офлайн" міністерство пропонує дізнатися за посиланням та у Viber-каналі.

Нагадаємо, згідно наказу МОН № 850 діти-ВПО втрачають можливість дистанційно навчатись у школах своїх громад, а натомість повинні будуть здобувати освіту за новим місцем проживання. Своєю чергою учні, які проживають в окупації, зможуть продовжувати навчання в українських школах виключно за індивідуальною формою.

На сайті Кабміну зареєстрували електронну петицію щодо скасування наказу. За дві доби вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Коментуючи наказ, у МОН заявили, що дистанційна освіта не може бути довгостроковою стратегією. У Мінреінтеграції додали, що наказ МОН щодо загальної середньої освіти допрацюють, враховуючи потреби учнів на ТОТ.

Водночас парламентська ТСК виступила за збереження права дітей-ВПО на вибір форми навчання.

Пізніше нардеп Павло Сушко, який взяв участь у першому засіданні робочої групи з питань удосконалення наказу, розкритикував зміни, запропоновані МОН. Він заявив, що вони не усувають недоліки попереднього варіанту.