Росіяни залякують батьків, чиї діти не відвідують школи в окупації: зведення ЛОВА

Росіяни залякують батьків, чиї діти не відвідують школи в окупації: зведення ЛОВА

На окупованій Луганщині росіяни погрожують позбавленням батьківських прав родинам, в яких діти не відвідують місцеві школи. Також вони використовують цивільну інфраструктуру для розміщення своїх військ, а чоловіків з паспортами рф примусово ставлять на облік у військкомат.   

Про це повідомляє Луганська ОВА.

“Перед початком нового навчального року росіяни шукають дітей, які не відвідують школи на окупованих територіях. При виявленні таких випадків погрожують родині позбавленням батьківських прав”, - йдеться у повідомленні.

Водночас окупанти продовжують використовувати цивільну інфраструктуру для розміщення особового складу.

Так, у шахтарському профілакторії у Нижньому Нагольчику, що біля Антрациту, наразі проживає близько 100 російських військовослужбовців. А в Семикозівці на Біловодщині приблизно така ж кількість загарбників розташувалась у будівлях закладу освіти.

Також у ЛОВА повідомили про факти примусової постановки на військовий облік чоловіків, які щойно отримали паспорт рф.

Таку ситуацію спостерігали, зокрема, у Заайдарівці та Роговому на Новопсковщині.

“Деякі, аби цього не робити, намагалися одразу виїхати через територію рф. Але на кордоні були зупинені та повернуті додому”, - зауважили в обласній адміністрації.

Нагадаємо, у Міловому росіяни підключають зв'язок до своїх операторів, а у Сватовому окупанти тиждень не вивозять загиблих.