Україна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО, – міністр Камишін назвав строки

Україна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО, – міністр Камишін

Україна до кінця року вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО.

Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив в інтервʼю The Wall Street Journal, закритий текст якого цитує Forbes.

За його словами, до кінця року Україна також вироблятиме радянські снаряди калібром 152-мм та 122-мм.

Він додав, що у липні Україна виробила у понад двічі більше мінометних та артилерійських боєприпасів, ніж за весь минулий рік. Камишін додав, що такі результати виробництва снарядів свідчать не про те скільки багато Україна виробляє зараз, як про те, як мало вона випускала раніше.

"Пройдуть роки, перш ніж Україна зможе виготовляти достатньо боєприпасів для задоволення поточних потреб", - підкреслив він.

Камишін розповів, як відвідав десятки заводів з виробництва боєприпасів, розосереджених країною і за кордоном, і здивувався, виявивши, що деякі фабрики не працюють цілодобово чи у вихідні дні.

"На другий рік війни усі мають працювати 24/7", - додав він. 

Камишін сподівається, що інші компанії наслідуватимуть приклад німецького виробника боєприпасів Rheinmetall, BAE Systems та турецької Baykar, які вже працюють на відкриттям заводів в Україні. За його словами, кілька американських виробників зброї також виявили інтерес.

Нагадаємо, голова постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв повідомив, що у Німеччині парламентські фракції досягли консенсусу в питанні передачі Україні далекобійних ракет Taurus.