Фінляндія надішле Україні ще більше військової техніки: вміст нового пакету засекретили

Фінляндія надішле Україні ще більше військової техніки: вміст нового пакету засекретили

Фінляндія надішле Україні 18-й пакет допомоги для ЗСУ, але вміст його не розголошується. Також засекречені і терміни доставки.

Про це повідомляє уряд Фінляндії.

Повідомляється, що оборонне обладнання, яке міститься в цьому пакеті, коштуватиме Фінляндії приблизно 94 мільйони євро. Загальна вартість усіх оборонних пакетів, поставлених на цей момент, становить близько 1,3 мільярда євро.

"Підтримка України Фінляндією та нашими союзниками залишається непохитною. Головним питанням майбутнього порядку безпеки в Європі та Фінляндії є здатність приборкати агресію росії проти України", - каже міністр оборони Антті Хаккянен.

Міноборони зазначає, що з оперативних міркувань і щоб гарантувати, що допомога безпечно дістанеться місця призначення, додаткові подробиці щодо вмісту пакету, способу його доставки або розкладу, не будуть надані.

Нагадаємо, з нагоди 32-річниці незалежності України Литва надсилає Україні черговий пакет військової підтримки на 41 мільйон євро.

15 серпня уряд Швеції оголосив про 13-й пакет підтримки України, який включає боєприпаси та запасні частини для кількох матеріальних систем. Зазначається, що загальна його вартість становить приблизно 3,4 мільярда шведських крон (майже $314 млн).