Головнокомандувач ЗСУ та весь світ вітає українське воїнство з Днем захисників і захисниць України

Головнокомандувач ЗСУ та весь світ вітає українське воїнство з Днем захисників і захисниць України

Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний привітав захисників та захисниць України.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Зима 22-го - вже частина світової історії. Ми витримали потужний ворожий удар. Показали, що значить бути українцем, мати сміливість боротися за свою свободу. У жорстоких боях, під сталевим дощем російських снарядів ми тримались за кожний клаптик своєї землі. Зупинили ворожу навалу і поховали міф про непереможність російської армії. А тепер ми повертаємо своє. Ніхто і ніщо не зупинить нас. Ми обрали шлях воїнів і йдемо вперед. Весь світ захоплено і з надією дивиться на нас. Вітаю зі святом і дякую за службу!Разом до Перемоги! Слава Україні!», - написав Залужний.

До привітань також приєднуються країни-партнери.

Наразі українське воїнство привітало Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії.

«Ми захоплюємося українським народом, який героїчно захищає свою землю та свободу від посягань російських загарбників. Велика Британія буде допомагати Україні в цій боротьбі стільки, скільки це буде потрібно для перемоги. Слава Україні!», - йдеться у привітанні.

Королівство Швеція в особі Головнокомандувача Збройних Сил Швеції генерала Мікаеля Бідена також вітає з Днем захисників і захисниць України.

«Я хочу, щоб ви – українські солдати та офіцери на полі бою та всі чоловіки та жінки на військових і цивільних посадах, які мужньо захищають вашу країну – знали як сильно ми вами вражені. Мене, як офіцера, в професійному плані вражає ваша майстерність, ваша дисциплінованість і ваша витривалість. Мене, як людину, вражає ваша мужність і сильне почуття обов’язку. Ви робите одну з найблагородніших справ – захищаєте свою країну, свій народ і своїх близьких. Ви знаєте за що боретеся. Ви знаєте, бо це ваша країна, ваша Україна, ваш народ. Ви знаєте, тому що кожна нація має право захищатися від збройного нападу. Ви знаєте, бо відчуваєте це по тому, як вас підтримує український народ. Але найголовніше, ви це знаєте, бо бачите щастя в очах людей у містах, куди ви зараз несете свободу. Крим - це Україна. Донецьк - це Україна. Херсон – це Україна. Луганськ - це Україна. Запоріжжя – це Україна», - сказав Біден.

Шведська підтримка України та українського народу залишається сильною, надійною та довгостроковою. Швеція продовжуватиме засуджувати агресію Росії.

Литовська Республіка також вітає з Днем захисників і захисниць України

"Підтримка України вже стала нашим щоденним та одним із найважливіших завдань для Збройних Сил Литовської Республіки". Литовські солдати відповідають за всі логістичні операції, навчання солдатів у Литві та за кордоном, переклад навчальних видань, ремонт військової техніки та повернення її на поле бою. Завдання кожного з них зробити все, щоб історія не була написана з помилками. Ми не знаємо, коли прийде перемога, але ми обіцяємо, що коли вона станеться, вона застане нас в роботі для наших друзів, які воюють», - йдеться у привітанні.

ливтовці ремонтують українську техніку

На фото відремонтовані в Литві PzH2000 повертаються на поле бою.

 

Сполучені Штати Америки в особі Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Ї.В. пані Бріджит Брінк вітають з Днем захисників і захисниць України.

"Цього року День захисників та захисниць України має особливе символічне значення. З 24 лютого практично кожен громадянин вашої країни так чи інакше став захисником вашої землі, вашого життя, вашого майбутнього. Ми знаємо, що Україна переможе. Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Слава Україні! ", - каже посол. 

"Сєвєродонецьк онлайн" приєднується до привітань і згадує історії захисників з Луганщини. 

Історія Олександра Бикова, який став на захист держави. 

Історія Андрія Жидкова – науковця, підприємеця, розробника, що наразі захищає Батьківщину.

Погляд військових на подіїї в Луганській області

Історія Анни Анопченко - офіцера ЗСУ з красивим позивним «Лиса» на честь рідного Лисичанська, яка стоїть на захисті України.

Історія підполковника поліції Антона Потурайко, який з 2014 року захищає країну.