Міноборони прокоментувало перевищення повноважень представниками ТЦК

Міноборони прокоментувало перевищення повноважень представниками ТЦК

У Міноборони заявили, що кожен випадок перевищення повноважень представниками ТЦК розглядають окремо.

Про це сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону Єдині новини у четвер, 6 червня, повідомляє NV.

Лазуткін наголосив, що багато військовослужбовців ТЦК є учасниками бойових дій, деякі з них мають поранення.

"Насправді трапляються ексцеси… Бувають і постановні випадки. Маємо ситуації перевищення повноважень, і кожен цей випадок розглядається окремо. Міноборони не толерує перевищення повноважень представниками ТЦК і СП. Робота ведеться, щоб всі заходи здійснювалися максимально коректно", — заявив Лазуткін.

Нагадаємо, на Житомирщині у Баранівці 4 червня поховали місцевого жителя — 32-річного Сергія Ковальчука, якого 28 травня привезли у ТЦК, а вже 29 травня вранці він поступив у лікарню з переламами щелепи і тім'яної кістки. 2 червня чоловік помер.

Завідуючий відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні Анатолій Бортник розповів, що до них у медзаклад Ковальчук поступив зранку 29 травня у вкрай важкому стані: перебував у комі з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тім'яної кістки, правобічна внутрішньочерпна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами".

Поліція розслідує справу за статтею "Умисне вбивство".

23 травня в одному з ТЦК та СП Закарпатської області помер чоловік, визнаний придатним до проходження військової служби.

27 лютого на Тернопільщині у місті Бучач помер 49-річний чоловік після кількаденного перебування у ТЦК.

На Закарпатті військовозобов'язаний помер у дорозі до навчального центра ЗСУ, медики не встигли приїхати і надати допомогу. Чоловік був визнаний ВЛК придатним до служби.

Інші "ексцеси:

3 червня у Києві виник конфлікт між співробітниками військкомату, які намагалися затримати чоловіка, та групою жінок. Київський ТЦК заявив, що військовослужбовці діяли в рамках закону.

Минулого тижня відео конфліктних ситуацій з працівниками ТЦК були записані нібито в Дніпрі. Повідомлялося, що чоловік виліз із мікроавтобуса військових, забрав свій велосипед і втік.

Також у мережі з’явилось відео з Дніпра з людьми у військовій формі, які намагалися силою утримати чоловіка. У місцевому ТЦК заявили, що військовозобов'язаний намагався ухилитися від призову.