ЛОВА: на окупованій Луганщині зростає кількість мігрантів

ЛОВА: на окупованій Луганщині зростає кількість мігрантів

За два місяці на окупованій Луганщині зареєструвалися 7 тисяч іноземців. До 1 серпня в кожному місті самопроголошеної «лнр» повинна з’явитися підзвітна кремлю волонтерська організація.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

«Сподіваються на «віджате» житло – у самопроголошеній «лнр» зростає кількість мігрантів. Лише за останні два місяці їх зареєстрували понад сім тисяч. Це – представники віддалених регіонів росії та громадяни країн Середньої Азії, які не змогли облаштувати життя у рф. Більша частин приїздить із родинами», – сказано у повідомленні.

За інформацією, ці люди сподіваються першочергово отримати нерухомість, яку на окупованій Луганщині поступово відбирають у тих, хто евакуювався.

З кремля окупаційній владі Луганщини спустити завдання організувати підзвітні волонтерські організації у кожному місті та райцентрі.

Такі центри вже відкрили в Алчевську, Кадіївці, Довжанську. В інших населених пунктах самопроголошеної «лнр» в екстреному порядку наказали організувати рух до 1 серпня.

Нагадаємо, раніше керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко розповів, що з березня 2024 року окупаційна влада “націоналізувала” приблизно три сотні квартир та будинків на території Сєвєродонецького району.