Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 16 по 30 червня

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 16 по 30 червня

Редакція «Сєвєродонецьк онлайн» продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Артем Лисогор: "Ми повинні прийти на деокуповані території готовими діяти з першого дня"

Обличчя Луганщини: 12 квітня цього року Президент України Володимир Зеленський призначив нового голову Луганської ОВА Артема Лисогора. З жовтня 2021-го до червня 2022 року він був відряджений на схід України для виконання обов’язків заступника командуючого Об’єднаних Сил щодо задіяння сил та засобів підрозділів Національної поліції. З лютого 2022 року перебував на Луганщині та брав участь в обороні населених пунктів навколо Сєвєродонецька. Тож Луганщина для нього близька, хоча сам він народився та довгий час працював у Дніпрі. Про те, які зараз виклики стоять перед областю, які резерви готуються для деокупації регіону, як допомагають міжнародні партнери та про найбільші страхи Артем Лисогор розповів в інтерв’ю.

“Ми вже перемогли”, – Галина Дюкарева про роботу з дітьми-переселенцями

Наші люди: В.о. директора Лисичанського міського палацу культури Галина Дюкарева після повномасштабного вторгнення переїхала у Київ. Там продовжує свою справу, займається культурною діяльністю з дітьми ВПО. Вона розповіла нашим журналістам про своє "до" та "після".

“Скучила за всіма нашими”, - сєвєродончанка розповіла про Данію та тугу за домом

Наші закордоном: “Сєвєродонецьк онлайн” розповідав чимало історій про “наших” за кордоном. На жаль, у суспільстві досі існує багато стереотипів стосовно тих, хто був змушений залишити рідну країну. Наші журналісти поспілкувалися з сєвєродончанкою, волонтеркою, активісткою Олександрою Данько та дізналися, як прийняла українську біженку Данія та з якими складнощами доводиться стикатися кожного дня.

Примусова паспортизація на окупованій Луганщині. Наслідки від отримання документа рф

Аналітика: Тема видачі російських паспортів на окупованих територіях нещодавно набула нового розголосу. 27 квітня президент росії Володимир Путін підписав указ, який передбачає депортацію їхніх мешканців у випадку, якщо вони не отримають громадянство рф до 1 липня 2024 року.
Що робити громадянам на тот, намагалася розібратися наша редакція.

Олександр Стрюк про річницю окупації Сєвєродонецька, мрії та перспективи

Обличчя Луганщини: Бої за Сєвєродонецьк тривали майже 4 місяці — з 28 лютого до 24 червня 2022 року. 26 травня 2022 року ворог дістався міста, почалися вуличні бої. 24 червня 2022 року українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєверодонецька…
Керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк розповів «Сєвєродонецьк онлайн» про окупацію міста, до чого готуватися після його звільнення та окреслив перспективи.

“Сєвєродонецьк онлайн”: рік роботи у новому форматі

Річниця Сєвєродонецьк онлайн: Повномасштабне російське вторгнення змінило долю багатьох людей. Тисячі наших співгромадян стали вимушеними переселенцями й покинули свої будинки. Не виключенням стали й підприємства, державні установи, лікарні, школи та ЗМІ Луганщини. Колектив “Сєвєродонецьк онлайн” також виїхав за межі області. 27 червня минулого року редакція запрацювала у новому складі та форматі завдяки підтримці Media Development Foundation. Ми розповіли своїм читачам, що саме запровадили, від чого відмовилися та чим плануємо займатися у майбутньому.

Військовий "Сєвєр": "Реальний портрет військовослужбовця не той, що ви бачите в рекомендаціях Тік Току"

Герої Луганщини: Сєвєродончанин з промовистим позивним «Сєвєр», не вагаючись вступив до лав ЗСУ одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну. У мирному житті він був підприємцем, проте з початком війни вирішив: «Хто, якщо не ми?». За ці майже півтора року «Сєвєр» пройшов справжнє пекло боїв, брав участь у звільненні Харківщини та Луганщини, бачив смерть побратимів. Наразі він мріє про деокупацію рідного краю та його відновлення. Про зміни у свідомості та світосприйнятті, майбутнє рідної області, колаборантів на звільнених територіях та Перемогу «Сєвєр» погодився розповісти нашому виданню.

Російська пропаганда любить Телеграм. “Сєвєродонецьк онлайн” пояснює чому

Аналітика: Троє з чотирьох українців дізнаються останні новини з соціальних мереж. Переважна більшість — з Телеграму. Однак саме на цьому інформаційному майданчику російська пропаганда найактивніше просуває свої наративи. Чому так? Контент у Телеграмі майже не модерується, на відміну від Ютубу, Фейсбуку або Твіттеру. Тож це надає пропагандистам більше інструментів, щоб активно впливати на світогляд громадян. Але росіяни активно дезінформують не тільки українське суспільство, а й країни Європи. Тож “Сєвєродонецьк онлайн” проаналізував, які основні наративи просуває країна-агресорка в телеграм-каналах України та дружніх нам держав.
Тут ви також можете читати та дивитися Сєвєродонецьк онлайн:
facebook, instagram, telegram.