Найактуальніші новини "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Найактуальніші новини "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини про Луганщину та наших земляків. Хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, наші журналісти тримають руку на пульсі області та рідного міста. Тож до вашої уваги дайджест новин, які точно варті вашого часу.

Сєвєродонецький ЦНАП розширив перелік послуг

Підтримка: Центр надання адміністративних послуг Сєвєродонецької міської територіальної громади збільшив кількість послуг до 32-х. Наразі ЦНАП тимчасово розміщений у гуманітарному хабі Дніпра. Також його адміністратори здійснюють приймання заявників на віддалених робочих місцях у гуманітарних хабах Луганської області у Києві, Тернополі, Харкові, Рівному та Черкасах.

У Сєвєродонецькому гумхабі у Тернополі працює медик: які послуги можна отримати

Допомога: Щопонеділка у гуманітарному хабі Сєвєродонецької громади у Тернополі з 11:00 до 15:00 працює медичний представник. Адреса хабу: Тернопіль, вул. Грушевського, 5. Перелік послуг — у матеріалі.

Для дітей луганських ВПО хочуть організувати літній відпочинок у гумхабах Києва, Дніпра та Рівного

Оздоровлення: Для організації літнього дозвілля школярів Кремінська міська військова адміністрація планує створити літні дитячі табори з короткотривалим денним перебуванням у хабах Києва, Дніпра та Рівного. Реєстрація триває до 5 травня.

USAID допомагає релокованому луганському вишу обладнати три сучасні лабораторії

Можливості: У Східноукраїнському національному університеті ім. Володимира Даля Проєкт USAID "Економічна підтримка України" створює за грантом три сучасні лабораторії: електромехатроніки (ElectromechatronicsLab), електроенергетики (EnergryLab) для підготовки інженерів-електриків та прототипування й виробництва (FabLab) для ІТ-спеціалістів.

“Мабуть, залишити так, як є — не зовсім правильно”: Стрюк про перейменування Сєвєродонецька

Актуальне: Залишити теперішню назву Сєвєродонецька — не зовсім правильно, а інші варіанти мають розглядатися. “Скажімо так: ми проводили й опитування наших мешканців громади, й надавали пропозиції. Разом з тим, Комітет Верховної Ради запропонував назву Сіверськодонецьк. Були різні варіанти: і Сіверодонецьк, і залишити так, як є, — Сєвєродонецьк. Але, мабуть, залишити — не зовсім правильно. А інші варіанти мають розглядатися, я думаю”, - Стрюк.

“Думаю, що зернові — це перший рядок”: Власенко розповів, що окупанти вивозять з Луганщини

Про Луганщину: З окупованої території Луганщини загарбники вивозять зерно, вугілля, ліс та металолом. Про це в ефірі “Суспільне. Новини” розповів начальник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко. “Якщо взагалі мову вести про те, що вивозиться з Луганщини, то я думаю, що зернові — це перший рядок. Далі — це вугілля. Третій — це ліс, зафіксовані випадки. І четвертий — це металолом. Те, що зруйновано було, умовно, на території Сєвєродонецького району, там, де були активні бойові дії, у більшості випадків вирізається на металолом і вивозиться у російську федерацію”, - зазначив Власенко.