Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 1 по 16 червня

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 1 по 16 червня

Редакція «Сєвєродонецьк онлайн» продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Ексзаступник комбата «Луганськ 1» Сергій Кисленських: "Хочеться підняти прапор над Луганськом, Кадіївкою, Сєвєродонецьком"

Захисники: Експоліцейський, заступник комбата «Луганськ 1», а нині військовий Сергій Кисленських народився і ріс у Кадіївці (Стаханов), з дитинства займався спортом. Закінчив ЛДУВС ім. Дідоренка. Потім повернувся до рідного міста та працював оперуповноваженим карного розшуку. Проте 2014 рік змусив його, як і багатьох інших силовиків, робити вибір. Так він опинився спочатку у Сватовому, а потім, після звільнення значної частини Луганської області, у якій брав безпосередню участь, у Сєвєродонецьку. За ці роки місто стало йому домом. Після важкого поранення, коли він разом з побратимами та командиром батальйону Сергієм Губановим підірвалися на ворожій міні, поліцейський повернувся до служби, але згодом звільнився за станом здоров’я. Поранення давало про себе знати. Проте після повномасштабного вторгнення сидіти склавши руки теж не зміг. Тому зараз він служить у Нацгвардії.
Про життя на Луганщині, звільнення з поліції, початок повномасштабного вторгнення, нову роботу та волонтерську організацію з підготовки силовиків та цивільних він розповів “Сєвєродонецьк онлайн”.

Російська пропаганда. Що слід про неї знати

Медіаграмотність: Ворожа пропаганда — що це? Як розпізнати серед безлічі інформаційних пабліків проросійські медіаресурси? Які технології та способи застосовує росія, щоб заволодіти увагою та свідомістю українців — Сєвєродонецьк онлайн проаналізував та структурував основні приклади пропагандистських наративів.

Сєвєродонецька кондитерка Юлія Шаповалова: "Дім - це насамперед не стіни, там, де ми жили. А люди"

Наші люди: Кондитерка з Сєвєродонецька Юлія Шаповалова розповіла «Сєвєродонецьк онлайн» про виїзд з міста, в якому пробула з родиною до 6 березня 2022 року, сум за домом та минулим, повернення до роботи. Наразі вона продовжує власну свою справу в Києві.

Сєвєродончанин Валентин Галімов: “Війна сильно “вдарила” по художниках”

Луганщина творча: Валентин Галімов – художник із Сєвєродонецька. Його картини були представлені у Європі та на всеукраїнських виставках. Наразі він мешкає та працює у Києві.
Ми поспілкувалися з художником та дізналися, де можна побачити його роботи, як триває процес створення картини, що надихає чоловіка, з якими складнощами стикаються митці під час війни.

Сєвєродонецька співачка Ірина Котова випустила нову пісню та розповіла про мрії

Луганщина творча: Співачка Ірина Котова презентувала пісню "Але". Вона розповіла про почуття, які вклала в неї, новий колір волосся та опанування нового інструменту.

Нагороджена орденом княгині Ольги Анастасія Дашко: "Як війну вивчатимуть у підручниках, так і досвід журналістів"

Гордість Луганщини: Президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня журналіста”, серед нагороджених – журналістка з Луганщини Анастасія Дашко. Кореспондентку редакції філії Суспільне Донбас відзначили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Анастасія – відома сєвєродонецька тележурналістка. Після повномасштабного вторгнення росії вона виїхала з рідного міста у Словаччину, де прожила кілька місяців. Але вирішила повернулась до України, щоб працювати військовою кореспонденткою.
Про нагороду, найстрашніші моменти в роботі та мрії про документальний фільм Анастасія розповіла «Сєвєродонецьк онлайн».

Сєвєродонецький політехнічний фаховий коледж: рік роботи у Дніпрі та майбутні плани

Луганщина освітня: Майже рік тому Сєвєродонецький політехнічний фаховий коледж евакуювався до Дніпра. Його прийняв ДНУ ім. Олеся Гончара. За наказом Міністерства освіти та науки коледж знаходитиметься там до закінчення військових дій. Ми поспілкувалися з керівництвом закладу та дізналися, що змінилося за рік, як наразі працює коледж та чи планує повертатися до рідного міста після деокупації.

Життєві кризи: як їх пережити та чи корисні вони. Поради психолога

Поради психолога: Життєві кризи, як розпізнати? Типологія криз залежить від віку. В основному вони пов’язані з переходами з дитинства до підліткового віку, від тінейджерства до молодості, середнього та до похилого віку. Але те, що зараз відчувають українці — зміна місця проживання, неочікувана втрата, адаптація до нових умов, постійний страх за життя (своє та близьких), невідомість та невизначеність майбутнього – це все також криза.

Денис Денищенко: "Якщо ми зможемо повернутися у Луганськ, я це зроблю"

Наші люди: Денис Денищенко – луганчанин, двічі переселенець. Після початку війни у 2014 році був змушений покинути рідне місто та перебрався до Сєвєродонецька. Денис багато років очолює Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОВА. Наразі робота повністю змінилася, перед фахівцями постали нові виклики. Значну роль у житті тепер відіграє і волонтерство. Але й тут потреби наразі міняються.
Про настрої на фронті, страх побачити руйнування після деокупації, дилему щодо повернення та масштаби майбутнього відновлення Денис розповів в інтерв’ю «Сєвєродонецьк онлайн».

"На меті було нас спалити. Допомога підійти не могла". Згадуємо 2 червня 2014 року


Тут ви також можете читати та дивитися Сєвєродонецьк онлайн:
facebook, instagram, telegram.