Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 16 по 31 березня

Редакція «Сєвєродонецьк онлайн» продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися в різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Михайло Івонін: "Чи сумую я за тим життям – так, сумую. Чи я сподіваюся це життя відтворити – так, сподіваюся"

івонін

Справа життя: Михайло Івонін – відомий сєвєродонецький бізнесмен та інноватор. У місті в нього були 3 бізнес-центри, завод, науково-дослідний інститут. Його ініціативи любили та підтримували містяни. Як, наприклад, висадку скверу за один день.
24 лютого, як і у всіх сєвєродончан, його минулому життю настав кінець. Декілька місяців поневірянь та все ж таки Михайлу вдалося зібратися та почати все з нуля. Наразі він займається декількома проєктами та вірить, що рідний Сєвєродонецьк знов можна буде зробити квітучим та комфортним.

Юлія Носарєва про мати в полоні: “У мене для Вас гарні новини, сьогодні вашу маму обміняли”

носаєва кутявіна полон

Злочини росіян: Юлія Носарєва — волонтерка з Луганщини. Протягом дев'яти років жінка допомагала ЗСУ: плела маскувальні сітки разом «Рубіжанськими павучками». Весь час поруч з Юлією була і її мати — Ольга Кутявіна. Після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого жінкам довелося пройти через справжнє пекло — 1 квітня 2022-го року пані Ольгу російські окупанти викрали з власної квартири. Про долю матері донька не знала багато часу. Далі з'ясувалося, що волонтерка перебуває у полоні. Звільнити жінку вдалося лише через сім місяців. Про події початку великої війни, непростий шлях визволення рідної матері з полону Юлія Носарєва розповіла нашій редакції.

Військовий про рідний Сєвєродонецьк: «Він обов'язково буде квітнути!»

бахмут військовий

Гордість Луганщини: Михайлу Орчикову - 21, народився у нині тимчасово окупованому Алчевську. Батьки хлопця зловживали алкоголем та ще маленьким віддали до дитячого будинку. Далі був інший інтернатний заклад — вже у Сєвєродонецьку, де Михайло й провчився всі одинадцять років. У 2021-му чоловік підписав контракт і долучився до 53-ї окремої механізованої бригади, у якій і служив до повномасштабного вторгнення. Хлопець був простим солдатом і думав, що росіяни не “підуть” великою війною на Україну. А ось біологічні батьки юнака зайняли іншу позицію й активно допомагають будувати “руський мир”. Про захист України, життя на фронті та мрію повернутися на службу після поранення боєць з позивним “Малий” розповів нашим журналістам.

Складний вибір українців: «Залишитися не можна виїхати…»

Психологічна допомога: У цій статті психологині Катерини Ігнатенко ми говоримо про складний вибір українців — виїхати/евакуюватися чи залишитися вдома під час військового конфлікту. Також розглядаємо почуття провини через вибір та те, як з ним боротися.

Ольга Лішик: "Перемогу я не просто чекаю, я роблю щоденні кроки для її наближення"

лішик

Підтримка жінок: Сєвєродончанку Ольгу Лішик добре знають не тільки в рідній громаді, а й у всій Україні. Начальниця відділу культури Сєвєродонецької міської ради (2006-2014 роки), заступниця голови Луганської області з соціальних питань (2014-2019 роки), керівниця ГО “Жінки Луганщини”, депутатка Сєвєродонецької міської ради 7-го скликання, волонтерка. Всі роки, коли Ольга займала відповідальні керівні посади, тематика розвитку національної ідентичності, соціальної підтримки, створення умов для реалізіції рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, були однією з ключових у її діяльності. Що робити українкам/українцям, коли ресурсу продовжувати боротьбу немає? Як знайти роботу та почати налагоджувати життєві процеси спочатку? Особистим досвідом Ольга Лішик поділилася з "Сєвєродонецьк онлайн".

Андрій Чмихало: "Після Лисичанська, Сєвєродонецька вже мало що потрясає. Бо те, що творять росіяни, це неможливо"

Наші захисники: Заступник начальника слідчого управління ГУНП у Луганській області Андрій Чмихало понад рік знаходиться на передовій. Наразі він бере участь у роботі поліції на звільненій частині Луганщини. Про те, з якими ризиками зіштовхується поліція, про людей на деокупованих територіях та покарання, якого не уникнути колаборантам, він розповів "Сєвєродонецьк онлайн".

Тут ви також можете читати та дивитися Сєвєродонецьк онлайн: facebook, instagram, telegram.