Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" першої половини листопада

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" першої половини листопада

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

У Сєвєродонецькій ТЕЦ прокоментували масові нарахування за листопад

Про Сєвєродонецьк: Сєвєродонецька ТЕЦ не надає послуг з теплопостачання. Всі нарахування стосуються минулого періоду, коли компанія постачала тепло. Про це у коментарі «Сєвєродонецьк онлайн» повідомила заступник директора з економіки та фінансів підприємства Наталія Желновач. До «Сєвєродонецьк онлайн» звернулися читачі, які повідомили, що Сєвєродонецька ТЕЦ надіслала у Приват 24 нарахування за спожите теплопостачання. Всі вони датовані 9 листопада 2023 року. Враховуючи, що місто окуповане понад рік, у людей виникли питання. Подробиці в нашому матеріалі.

"Сьогодні перед східними редакціями стоять нові виклики". "Сєвєродонецьк онлайн" долучився до дискусії в рамках Donbas Media Forum

Наша редакція: "Сєвєродонецьк онлайн" побував на Donbas Media Forum, який пройшов у Києві 10-11 листопада. Разом з колегами зі східних медіа головна редакторка видання Яна Чумаченко взяла участь у панельній дискусії "Медіа окупованих і зруйнованих територій. Навіщо, для кого і як працювати далі?".

Обережно! Соцмережі!

Аналітика: Країна-агресорка активно аналізує соцмережі українців. Завдяки їм вони визначають вподобання людей, настрої, шукають тих, хто вже має певний зв’язок з російською ідеологією. Які платформи для отримання новин найчастіше обирають українці та як росіяни намагаються це використати — читайте в нашому матеріалі.

Сєвєродончанка хотіла стягнути з росії майже 4 мільйони за шкоду собі та дитині. Що вирішив суд

Новини Луганщини: Новомосковський міськрайонний суд, що на Дніпропетровщині, частково задовольнив позов переселенки з Сєвєродонецька, в якому вона просила стягнути з російської федерації майже 4 мільйони гривень за завдану моральну й матеріальну шкоду. За рішенням суду рф має виплатити жінці 100 тисяч гривень. Подробиці з’ясовувала наша редакція.

Чому Сєвєродонецьк не отримав відзнаку “Місто-герой України”

Про Сєвєродонецьк: Президент Володимир Зеленський 6 березня 2022 року підписав указ про встановлення почесної відзнаки “Місто-герой України”. Таким чином вирішили вшанувати подвиг, масовий героїзм та стійкість громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі російської збройної агресії проти України. У цьому ж указі президент надав такий статус шести українським містам: Волновасі, Гостомелю, Маріуполю, Харкову, Херсону та Чернігову. Пізніше відзнаку «Місто-герой України» отримали Буча, Ірпінь, Миколаїв та Охтирка. Багато українців, зокрема, й мешканці Луганщини, почали створювати петиції до президента для відзначення їхніх рідних міст. Проте наразі жодний населений пункт Луганської області не отримав такий статус. Наша редакція вирішила розібратися, чому саме Сєвєродонецьк не відзначив президент.

Пішов за квітами дружині — і став столяром. Історія власника майстерні з Лисичанська

Наші люди: Майстерню, в якій працює столяр з Лисичанська Антон Снопенко, з-поміж інших споруд на вулиці можна визначити за концентровано-в’язким запахом деревини. Всередині будівлі — кучугури тирси, піраміди необроблених дощок та монотонний гул верстатів. У цьому цеху посеред приватного сектору Дніпра лисичанин відновив справу, якою заробляв на життя у рідному місті. Він власноруч виготовляє та продає дерев’яні вироби: кухонне начиння й посуд, різне побутове приладдя та декор.
Працювати з деревом свого часу чоловік почав випадково, а тепер вийшов на професійний рівень і пов’язує з цим заняттям своє майбутнє. В окупації у нього залишилося житло, власна “столярка”, обладнання. Колишні клієнти розгубилися через війну.
Тож займатися є чим. Ми приїхали до Антона у розпал робочого дня, щоб записати його історію про “відносини” з деревом, евакуацію з Луганщини та спроби відновити бізнес на новому місці.

У свій день народження Гайдай розповів, де планує працювати далі

Лідери думок: Колишній очільник Луганщини Сергій Гайдай у свій день народження розповів про подальші плани. Про це йшла мова у його розмові з «Сєвєродонецьк онлайн».
Наприкінці вересня Гайдай повідомив, що планує стати на захист України, якщо не отримає пропозиції про держслужбу від президента. Пізніше він повідомив, що отримав пропозицію. Подробиці в нашому матеріалі.

Перша ролер-школа в Ужгороді родом з Луганщини

Наші люди: Уродженець Лисичанська Віктор Камінський заснував на Закарпатті ГО "Перша ролер-школа в Ужгороді "Ролер-друзі". Навесні 2023 року переселенець став організатором перших змагань з катання на роликових ковзанах в Ужгороді. Проводити такі спортивні заходити пан Віктор планував ще на Луганщині, однак втілити задум завадило повномасштабне вторгнення.
Віктор Камінський розповів «Сєвєродонецьк онлайн» про розвиток ролер-школи на Луганщині, її переїзд на Закарпаття, про користь роликового спорту та порадив, з чого краще починати навчання.

"Україна для мене одна й я не розділяю її на окремі регіони", - Левченко прокоментув своє призначення

Лідери думок: Нова посада очільника патрульної поліції Харківській області стала новим викликом. Про це в коментарі "Сєвєродонецьк онлайн" повідомив тимчасово виконуючий обовʼязків керівника управління патрульної поліції Харкова, майор поліції Віктор Левченко. Подробиці читайте в нашому матеріалі.

Поетеса Євгенія Мороз про Сєвєродонецьк: “Настане день і місто буде вільним”

Наші люди: Сєвєродончанка Євгенія Мороз пише поезію та прозу під псевдонімом Ївга Лютневська. ЇЇ найбільша мрія — це видати книжку про рідне місто зі своїми віршами та оповіданнями. Дівчина вже почала роботу над цим. Поетеса розповіла нашим журналістам про те, як вона обрала собі псевдонім, як змінилася її творчість від початку повномасштабного російського вторгнення та про те, як виїхала з міста.