Найактуальніші новини "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Найактуальніші новини "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини про Луганщину та наших земляків. Хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, наші журналісти тримають руку на пульсі області та рідного міста. Тож до вашої уваги дайджест новин, які точно варті вашого часу.

Скільки дітей планують випустити луганські школи у 2024

Освіта: 1313 свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти мають отримати цьогоріч випускники шкіл Луганської області.
Про це повідомляє Департамент освіти й науки Луганської ОДА.
У Департаменті зазначили, що наразі готуються замовлення на документи про здобуття базової та загальної середньої освіти державного зразка для випускників луганських шкіл 2024 року.

Для рубіжан на Закарпатті планують звести модульне житло

Житло: За підтримки Товариства Червоного Хреста України на Закарпатті планують реалізувати проєкт з забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб з Рубіжанської громади.
Про це повідомляє начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко.

Власенко про “вибори путіна” у Сєвєродонецькому районі: “Значна частина тих, хто “голосували” - це представники рф”

Псевдовибори: Значна частина тих, хто “голосував”на виборах президента рф у Сєвєродонецьку та Сєвєродонецькому районі, — представники російської федерації та окупаційної армії. Таку думку в ефірі телемарафону “Єдині новини” висловив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.
“Щодо зловживань. Перше, це те, що на території Сєвєродонецька, Сєвєродонецького району проживає дуже багато безпосередньо представників російської федерації, які сюди понаїхали працювати у соціальній інфраструктурі, на відновленні. І я думаю, що значна частина людей, які голосували на виборах путіна - це саме представники рф, це представники збройних сил рф, окупаційної армії”, - сказав він.

Луганщина займає друге місце за кількістю безвісти зниклих осіб

Про Луганщину: Луганщина займає друге місце в Україні після Донецької області за кількістю безвісти зниклих осіб. Про це в інтерв’ю “Сєвєродонецьк онлайн” розповів начальник ГУНП в Луганській області Олег Григоров. “Ми займаємо друге місце в Україні після Донецької області за кількістю безвісти зниклих осіб. Мова йде про 5830 безвісти зниклих осіб на території Луганської області, зокрема, 1625 – цивільних осіб, 817 – дітей, 3300 військових і 17 працівників Національної поліції. За два роки у нас наразі розслідується 3666 таких проваджень, в активному розшуку майже 5000 осіб (цивільних 1200, дітей 727, і понад 3000 військових)”, - розповів він.

Дітям з окупованої Луганщини пропонують участь в освітньому проєкті: як зареєструватися

Підтримка: Громадська організація “ЗНОвУ” запрошує учнів усіх класів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, до участі у новому безоплатному освітньому проєкті.
Про це “Сєвєродонецьк онлайн” повідомили організатори проєкту.
“Ми прагнемо, щоб всі діти мали доступ до якісної освіти незалежно від території проживання. Тому будемо робити все можливе для того, щоб створити можливості для безпечного та цікавого навчання, розвитку та комфортного спілкування у колі однодумців для ваших дітей”, - наголосили в організації.

Луганські пенсіонери можуть отримати додаткову грошову допомогу від ООН

Допомога: Пенсіонери, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, можуть отримати грошову допомогу за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН). Про це повідомляє Пенсійний фонд України.
Перелік одержувачів виплат визнається з урахуванням інформації, що міститься в базах даних ПФУ. Подробиці — у матеріалі.