Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" другої половини листопада

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" другої половини листопада

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Історії медійників, які пішли на фронт

Наша гордість: 16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку, встановлений Указом Президента 11.11.1994 № 667/94. Як відомо, сьогодні багато хто з медійників доєднався до лав ЗСУ. У кожного з них своя історія – хтось не зміг інакше одразу, хтось пішов на цей крок згодом.
Чи змінилося ставлення до професії, коли ти опинився по інший бік, чи є інформаційний фронт та чим можуть бути корисні саме журналісти в армії – говоримо з нині військовослужбовцями Євгенієм Тетяничком та Анастасією Блищик.

Лисогор про «ReBuild Ukraine»: «Ми всі розуміємо та віримо, що у будь-якому випадку перемога буде за нами»

Лідери думок: Голова Луганської обласної державної адміністрації Артем Лисогор підсумував, як пройшла ІІ міжнародна виставка-конференція, що відбулася в рамках форуму «ReBuild Ukraine» 14-15 листопада у Варшаві.

Як росія спалює історію Луганщини: ТОП-5 знищених пам'яток Сєвєродонецька та інших міст

Наша історія: Війна росії проти України має на меті не тільки загарбати українську територію якомога більшою площею. Цією війною рф водночас спалює справжню історію сходу України, особливо Донбасу, бо він першим потрапив під вогонь ще з 2014 року. Адже росія дуже не любить і ніколи не згадує про те, Донбас будували бельгійці, шотландці, британці, а до промислового буму у цьому краю жили українські козаки.
Тому дуже важливо нагадувати, розповсюджувати та розповідати про знищені рф пам'ятки архітектури, в яких відображалася історія луганського краю, зокрема, Лисичанська - колиски Донбасу, Сєвєродонецька, Попасної та інших населених пунктів. ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 33 культурних об'єктів у Луганській області.
"Сєвєродонецьк онлайн" у цьому матеріалі згадує про ТОП-5 пам'яток, втрачених через розв'язану росією війну.

День Гідності та Свободи. Спогади луганчан

Наша історія: 21-го листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня, з проміжком у дев’ять років, розпочалися дві надважливі для нашої країни події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го років. Безперечно, саме вони стали поштовхом до самоідентифікації українців, пробудили свідомість та бажання жити у вільній країні. Тож цього дня ми вшановуємо пам’ять людей, які стали на захист прав і свобод наших громадян та європейського вибору України. “Сєвєродонецьк онлайн” розпитав луганчан, які були свідками та учасниками знакових подій, про те, як Луганщина виборювала своє демократичне майбутнє.

Понад три години кропіткої праці одне тренування: як готуються до змагань луганські скелелази

Наша гордість: Наприкінці жовтня вихованці КДЮСШ 1 Сєвєродонецька представили Луганську область у Києві на змаганнях зі скелелазіння і показали високі результати. Так, на Чемпіонаті України зі скелелазіння серед учнів сєвєродончани Владислав Макогон та Гліб Клочко вибороли срібну та бронзову нагороди.Ярослава Пащук увійшла п’ятою до десятки лідерів фінального Кубка України зі скелелазіння "SPACE LEAD CUP" (дисципліна "трудність"), тим самим виборола третє місце за підсумками усіх виступів протягом 2023 року. Згодом, 10-11 листопада, Ярослава потрапила до фіналу Кубка України з болдерингу, що проходив у Львові.
Наразі через війну тренерка команди Юлія Радіонова та більшість вихованців з Луганської області розкидані різними містами, тому більшу частину часу тренування проходять в онлайн-режимі.
Як це - готуватися до змагань онлайн, як організувати тренувальний процес у нових умовах, про користь та переваги скелелазіння “Сєвєродонецьк онлайн” розповіла тренерка команди Юлія Радіонова.

Сєвєродонецьке тролейбусне управління закупило контейнерів на 200 тисяч: розбираємось, чи є порушення

Аналітика: КП “Сєвєродонецьке тролейбусне управління” провело два тендери на купівлю контейнерів – 6 харчових єврокубів на піддоні та 2 міні АЗС 24В (RE SLO12-24V). Єврокуби, за даними з відкритих джерел, призначені для зберігання та перевезення нехарчових рідин та хімічних речовин: кислот, лугів, спиртів, промислових масел, концентратів, палива, а міні АЗС – для зберігання й заправляння паливом різної техніки.
Про це йдеться на сайті Prozorro, передає “Сєвєродонецьк онлайн”.

Учасниця «Супермами» з Сєвєродонецька: «Людяність не купиш за гроші. Бути хорошою людиною коштує 0 гривень»

Наші люди: 24-річна сєвєродончанка Дар’я Бесєда стала героїнею 6 сезону шоу «Супермама» на телеканалі СТБ. У рамках програми її позиціонували як «маму з фантазією», бо дівчина цікавиться культурою аніме, робить косплеї, малює арти на одязі та розпочала шлях в IT.
Вона та її 6-річна донька Аделаїда дуже сподобалися глядачам. У родини незвична історія. Адже Ада, як ласкаво називають дівчинку батьки, донька чоловіка Даші Костянтина від перших відносин. Біологічна мати не бачила свою дитину 5 років. Справжньою мамою для дівчинки стала якраз Даша, яка виховує її змалечку.
Непідробні емоції, справжні почуття, відношення один до одного та цінності родини не залишили глядачів байдужими. Після шоу у соцмережах люди обурювалися перемогою іншої учасниці. Даша отримала безліч коментарів підтримки, сторонні люди хотіли порадувати дитину.
Сьогодні родина переїхала до Німеччини, де Ада навчається у першому класі, а родина будує життя спочатку.
Свою історію, досвід зйомок, історії переїзду Даша розповіла «Сєвєродонецьк онлайн».

Сєвєродонецький художник представив виставку власних картин у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Наша гордість: З 1 по 22 листопада 2023 року в столичній бібліотеці імені Костецького пройшла виставка картин сєвєродонецького художника Юрія Барабанова.
Представлені картини він написав з натури або по фото протягом останніх півтора року, бо все надбання художника згоріло під час обстрілів міста навесні 2022 року.
“Северодонецк онлайн” завітав на виставку поспілкуватися та подивитися на картини.

Сєвєродонецький з'їзд і його "пророчі заяви": як народжений у Льодовому палаці ПІСУАР призвів до війни

Аналітика: На Луганщині 28 листопада 2004 року у Сєвєродонецьку в Льодовому палаці відбувся сепаратистський з'їзд, на якому представники центральної і місцевої влади від партії регіонів на офіційному рівні вперше озвучили ідею проведення "референдумів" і створення на сході України проросійської держави-анклаву — Південно-східної української автономної республіки — ПСУАР. Зараз "кордонами" цього ПІСУАРу фактично й проходить лінія фронту.
Здавалося б, навіщо цю подію згадувати 19 років потому, коли стільки всього сталося. Наполягаємо, що це важливо з декількох причин. Подробиці — у нашому матеріалі.