Найкращі авторські матеріали "Сєвєродонецьк онлайн" за жовтень

Найкращі авторські матеріали "Сєвєродонецьк онлайн" за жовтень

Редакція «Сєвєродонецьк онлайн» продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне - нагадати: хоч ми і були змушені покинути нашу домівку й оселитися в різних куточках України та світу, ми все одно тримаємося своїх, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги десять історій жовтня, які точно варті вашого часу.

1. Команда «The Puzo Pub»: "Необхідно дати людям можливість знайти щось рідне у великому місті"

У Києві відчинив свої двері улюблений багатьма сєвєродончанами заклад «The Puzo Pub».
 «Команда наполягла, що потрібно відкриватися під своєю назвою. Необхідно дати людям можливість знайти щось рідне у великому місті, куди багато хто з сєвєродончан переїхав. Тому вирішили залишити назву та привнести до дизайну серце, яке ми привезли з Сєвєродонецька», - розповідають члени команди закладу.

заклад «The Puzo Pub»

Пройти повз таку новину ми не змогли, тож редакція «Сєвєродонецьк онлайн» напередодні відкриття розпитала «The Puzo Pub» й дізналася, з якими труднощами довелося зіткнутися колективу, як зміниться меню та чи вірять у новий старт. Спойлер: обживатися на новому місці коштує чимало грошей, але наші люди можуть все, тож сєвєродончани Києва - швиденько біжіть за улюбленими стравами та долучайте до серця Луганщини й столичних гурманів.

2. Співачка Ірина Бикова: "Як тільки Сєвєродонецьк звільнять, то я одразу туди їду!"

Дехто вважає, що наразі музика - не на часі. Наша редакція так не думає і попри війну ми підтримуємо і говоримо про тих, хто живе мистецтвом. Особливо, коли це наші земляки. Сєвєродонецька співачка Ірина Бикова - одна з них. Дівчина закінчила музичну школу та коледж ім. С. Прокоф’єва за спеціальністю фортепіано, займалася вокалом з викладачем. У рідному місті співала в групах, з якими виступала на різноманітних заходах. Сьогодні Ірина дарує свою творчість людям в Києві та передає досвід учням. А ще дівчина пише яскраві іронічні пісні, такі як от “Мила кішка”, яка ну ось зовсім не мила. Про творчі плани, Сєвєродонецьк та мрії Ірина Бикова розповіла «Сєвєродонецьк онлайн».

Співачка Ірина Бикова

 

3. Архітектор Дмитро Прудов: "Бачу Сєвєродонецьк у майбутньому як великий будівельний майданчик!"

Особливо щемно зараз говорити про тих, хто дихав Сєвєродонецьком, вкладав душу в його розвиток. Таким є ще один наш герой. Дмитро Прудов – один із найбільш затребуваних архітекторів Сєвєродонецька. Багато знакових об'єктів у місті – плід його фантазії та бачення. "GoodZone", "PuzoPub", мережа кав'ярень "CoffeePanda", стела у сквері Гоголя та інші роботи. Перед повномасштабним вторгненням росії проєкт Дмитра виграв у конкурсі на пам'ятний знак героям АТО. В архітектора було своє бачення міста, плани щодо його покращення. Але 24 лютого цьому настав кінець. На очах Дмитра місто стирали з лиця землі. Сьогодні його гріють думки про те, що рано чи пізно Сєвєродонецьк стане великим будівельним міжнародним майданчиком. І що він буде сучасним, екологічним, продуманим. Містом, в якому вшанують пам'ять героїв та увічнять їхній подвиг. Про все це архітектор і розповів «Сєвєродонецьк онлайн».

Мозаїки Льодового

 

4. Дмитро Білий: "У Сєвєродонецька був великий потенціал і через декілька років ми б його, мабуть, не впізнали"

Ще один герой, діяльність якого стала візитівкою міста - Дмитро Білий. Сєвєродончани знають, що там, де Дмитро, або весело, або смачно, або те й інше разом. Жодне свято у місті не обходилося без його команди. Дмитро виступав сам, технічно забезпечував більшість заходів у Луганській області та особисто організовував велику кількість різних фестивалів та концертів. Ще один вид діяльності Дмитра – ресторанний бізнес. Мережа закладів «W-Burger» вийшла за межі Луганської області, а смак «Chery burger» люди згадують досі. Як і у всіх сєвєродончан, 24 лютого внесло свої корективи у життя Дмитра. Кафе довелося закрити, концертна діяльність виявилася не на часі. «Сєвєродонецьк онлайн» поспілкувався з Дмитром та розпитав, чим наразі живе бізнесмен, чи планує повертатися до рідного міста і де найближчим часом можна буде скуштувати улюблені бургери.

Дмитро Білий

 

5. “Існує велика проблема з самореалізацією ВПО на нових територіях”, - Анатолій Рижков

Анатолій Рижков - правозахисник, юрист та підприємець з Лисичанська. Чоловік з тих, про кого кажуть “лідер думок”. Людина з активною громадською позицією. Анатолія добре знають в соц мережах, місцеві цінують його небайдужість. До початку повномасштабного вторгнення росії чоловік мав приватну юридичну практику, займався громадською діяльністю та хотів налагодити виробництво меблів. В інтерв'ю “Сєвєродонецьк онлайн” Анатолій розповів, чи важко знайти юристу-переселенцю роботу на новому місці, з якими проблемами стикаються ВПО та як створити свій стартап. Обов’язково прочитайте.

Анатолій Рижков

 

6. Все з нуля. Як медичний центр "Гіппократ" відродився в Івано-Франківську

Ця історія про фаховість і жагу зберегти справу всього життя. В Івано-Франківську трохи більше двох місяців працює релокований з Сєвєродонецька медичний центр «Гіппократ». В рідному місті за його спиною більше 20 років роботи. За цей час колектив заробив авторитет, а головне – довіру своїх пацієнтів. А високу кваліфікацію підтвердили час та війна – після 24 лютого спеціалістів «Гіппократу» залюбки приймали до себе провідні клініки, почувши на співбесідах, на якому обладнанні доводилося працювати медикам. І хоча надія на те, що Сєвєродонецьк звільнять і “Гіппократ” відновиться там, не згасає ні в кого з працівників, в клініку в Івано-Франківську вклали душу і багато зусиль. Тому вона працюватиме і розвиватиметься і після перемоги. Наснаги працівників точно вистачить на два медичних заклади в різних містах. Ми завітали в гості до медичного центру «Гіппократ» і розпитали колектив про нагальне.

медичний центр "Гіппократ"

 

7. Як пройшов перший офлайн прийом Пенсійного фонду Луганщини в Дніпрі. Репортаж "Сєвєродонецьк онлайн"

Редакція "Сєвєродонецьк онлайн" розповідає не тільки особисті історії, а й опікується тим, щоб читачи отримували і корисну прикладну інформацію. Цей матеріал буде особливо корисним тим, хто тимчасово мешкає в Дніпрі. В Сєвєродонецькому гумхабі переселенців з Луганщини спеціалісти Пенсійного фонду провели перший офлайн прийом. Журналісти "Сєвєродонецьк онлайн" поспілкувались з переселенцями та співробітниками Головного управління Пенсійного фонду в Луганській області. В статті багато важливого для впо.

Як пройшов перший офлайн прийом Пенсійного фонду Луганщини

 

8. “У цій війні жоден українець не має стояти осторонь”, - Сергій Окішев

Цей матеріал редакція "Сєвєродонецьк онлайн" робила з особливою теплотою. ВІн - про нашого доброго колегу, який завжди горів Донбасом та його історіями. Сергій Окішев - журналіст з Сєвєродонецька, військовий кореспондент, поет та музикант. Працював з багатьма іноземними виданнями та неодноразово на свої очі бачив жахіття війни. Сергій розповів “Сєвєродонецьк онлайн” про своє життя перед окупацією міста, роботу військовим кореспондентом та співпрацю з іноземними виданнями.

Сергій Окішев

 

9. Як працює швидка допомога Луганщини розповів її керівник Дмитро Кісельов

Про героїв… Генеральний директор КНП «Луганський регіональний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Дмитро Кісельов розповів журналістам "Сєвєродонецьк онлайн" про роботу лікарів швидкої під обстрілами, скільки співробітників та техніки вдалось релокувати, а також про допомогу переселенцям. Історія про стійкість, незламність та беззаперечну віру в перемогу!

Дмитро Кісельов

 

10. «Сєвєродонецьк онлайн» - 100 днів на інформаційному фронті

Жовтень був особливим для нашого колективу: 05.10.2022 – сто днів, як редакція «Сєвєродонецьк онлайн» почала працювати в оновленому складі. За цей час ми створили понад 100 ексклюзивних матеріалів, інтерв’ю, аналітичних розборів та спростування фейків пропагандистських ЗМІ. Ми зустрічались з переселенцями з Сєвєродонецька та усієї Луганщини, розповідали про успіхи наших земляків, про труднощі, з якими вони стикаються щодня.

сто днів, як редакція «Сєвєродонецьк онлайн» почала працювати в оновленому складі